top of page

Ihmisoikeuksista ei voida tinkiä

Translain uudistaminen, seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli identiteetin muuttamiseen tähtäävien eheytyshoitojen kieltäminen sekä saamelaiskäräjälain uudistaminen ovat kaikki olleet kuluvalla hallituskaudella hallituksen pöydällä, mutta vain translain uudistaminen saatiin vietyä maaliin.


Eri vähemmistöjen aseman sekä perus- ja ihmisoikeuksien parantamiseen tähtäävät lakihankkeet ovat kerta toisensa jälkeen jääneet toteutumatta pääsääntöisesti Keskustan vastustamisen myötä. On surullista Suomen ihmisoikeuspolitiikan suhteen, että opposition johdolla ja Keskustan tuella kerta toisensa jälkeen ihmisoikeudet heitettiin kuluvalla hallituskaudella romukoppaan.


Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt olisivat ansainneet lain, jolla eheytyshoidot olisi kielletty sekä saamelaiset olisivat ansainneet päivitetyn saamelaiskäräjälain, joka olisi vahvistanut heidän itsemääräämisoikeuttaan ainoana alkuperäiskansanamme, kuitenkaan tähän ei kuluvalla hallituskaudella eduskunnassa kyetty.


Ensi hallituskaudella tulee viedä kariutuneet vähemmistöjen oikeuksia edistävät lakihankkeet maaliin sekä korjata translain puutteet. Kuluva hallituskausi on näyttänyt sen, että mille puolueille vähemmistöjen aseman sekä perus- ja ihmisoikeuksien vahvistaminen on tärkeää sekä mille puolueille ihmisoikeudet ovat yhdentekevä asia. Ihmisoikeuksien toteutumisesta ei voida tinkiä, sillä ne eivät ole mielipideasia. Siksi sillä on väliä, mille puolueelle äänensä huhtikuun vaaleissa antaa.


Tällä viikolla jatketaan kampanjointia. Tulen tapaamaan sinua alla olevan aikataulun mukaisesti: VAALIKIERTUEEN AIKATAULU (viikko 10) Tiistai 7.3. Yliopiston kirjaston nurkilla klo 11 Vaalikahvila klo

Eduskuntavaalit lähestyvät, joten on aika startata myös vaalikiertueeni kohti vaalipäivää. Viikolla 9 (27.2.-5.3.) tulen tapaamaan sinua alla olevan ohjelman mukaisesti. Tule kertomaan minulle mitä si

bottom of page